Bo i en pittoresk by, på ett historiskt hotell med skandinaviska ägare

Hotel Al Vecchio Convento_personale
Du får ett hjärtligt välkomnande av den dansk-italienka familjen som äger Al Vecchio Convento.

Vi är många, som har en föreställning om ett åka på ett autentiskt uppehåll i Italien – men så får vi ofta kalla fötter, då det faktiskt kan bli för autentiskt (läs: primitivt). Vi vill ju till syvende och sist inte ge avkall på bra restauranger, och så är vi många som ställer minimumkrav på standard, och gärna vill ha möjligheter till att åka på trevliga utflykter i området.

Välkomnande lokalbefolkning

I den lilla välkomnande byn Portico di Romagna i södra delen av Emilia-Romagna (ca. 33 km från Forlì, och ca 75 km från Florens), lever de cirka 400 byinvånarna sida vid sida i fredlig harmoni med varandra. Medelåldersbyn har trots sin lilla storlek alla nödvändigheter inom räckvidd, och den äldre befolkningen i byn skapar stämning, liv och trygghet i gatubilden.

Gade i Portico di Romagna
Gata i Portico di Romagna, där 400 invånare lever sida vid sida i fredlig harmoni.

I byns flod och i det närliggande vattenfallet badar byn barn i det renaste av vatten, medan föräldrarna förbereder inför kvällens sammankomster runt omkring byn – det kan vara allt från byfester, utomhusteater, spelafton på restaurangen eller en spontan samling på landsbyns huvudgata Via Roma.

Äkta italiensk upplevelse – med danskt inslag

Ramarna för en autentiskt och äkta Italienupplevelse finns alltså i staden – och de kulminerar på byns dansk-italiensk-ägda (Ulla och hennes man med familj) hotell Al Vecchio Convento, där gästfriheten och välkomnandet är en självklarhet.

Værelse på Hotel Al Vecchio Convento
Rum på Hotel Al Vecchio Convento.

Att hotellet i sig är ett före detta kloster finns det inga tvivel om, när man går runt i de historiska salarna under valven. Besök Al Vecchio Convento och ge dig själv en tvättäkta italiensk upplevelse, utan att gå miste om något du efterfrågar på din semester.

Vill du veta mer om hotel Al Vecchio Convento?

Om du är intresserad av att veta mer om hotell Al Vecchio Convento, kan du läsa mer om hotellets faciliteter, priser och andra gästers recensioner här.

Du är också varmt välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 eller skriva till oss här, om du har frågor om hotellet.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av In-Italias semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från inlägget
Skriven av
Mer från Mitzi

Ostuni och Otranto – två vackra städer i södra Apulien

Namnen Ostuni och Otranto påminner ganska mycket om varandra, och de är...
Läs mer

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *