De italienska öarna tillhör världens mest populära

Cefalù på Sicilien
Cefalù på Sicilien är ett av de många vackra resmål du kan besöka på en italiensk ö.

När det är omröstning om de bästa ö-resmålen i världen bland läsare av diverse resemagasin, befinner sig Sicilien ofta bland de allra mest populära destinationerna. Men vad är det Sicilien har eller kan erbjuda, som de andra öarna helt enkelt inte kan leva upp till?

Sicilien har lite av allt. Fina sandstränder, vackra berg, massor av myter och mafialegender, en lång dramatisk historia med invasioner och vulkanutbrott, en stark kultur och ett sicilianskt kök som är världsberömt. Och så är det naturligtvis klimatet och de många vackra städerna som skiljer ön från många andra platser. Ön attraherar med andra ord många olika typer av gäster, och det kanske är det som är öns verkliga styrka.

På samma lista över läsarnas favorit-öar i världen, finns det ett par andra italienska öar som ofta befinner sig på topp 20-listan – vilket är otroligt när man tänker på alla de härliga öar som världen rymmer. Ytterligare två italienska exempel är Sardinien och Capri,

Capri
Capri är en av de vackraste pärlorna i det Tyrrenska havet.

Sardinien är framförallt populär för sin kritvita strand och den vackra ön Capri (i regionen Campania) har under sommarmånaderna upp emot 6000 besökare dagligen på grund av sin popularitet.

Har du frågor gällande en semester på de italienska öarna?

Då är du välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 eller att skriva till oss här. Våra experter sitter redo att hjälpa dig.

Tags from the story
,
Written By
More from Mitzi

Låt dig trollbindas av en vacker medeltidsstad vid Europas renaste sjö

I den norditalienska regionen Piemonte hittar man inte bara Europas renaste sjö,...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *