Extraordinärt hotell i Napoli

Utsikt från terrassen på Hotel Francesco al Monte i Napoli.
Utsikt från terrassen på Hotel Francesco al Monte i Napoli.

Som utsänd av In-Italia avlägger jag många besök på hotell och semesterbostäder i hela Italien. Riktigt många besök. Det betyder, att jag snabbt lär mig känna igen en personlig favorit när den dyker upp. Mina absoluta favoriter utgör dock blott en liten exklusiv handfull av hotell, bland de tusentals av semesterbostäder som finns i vår online-katalog.

Hotel San Francesco al Monte i Napoli har utan tvivel placerat sig i denna utsökta kategori hos mig. Men varför särskiljer det sig så mycket från de andra? In-Italia har nämligen 1700 hotell och semesterbostäder i sin katalog…

Verkar som en kur

Hotel San Francesco al Monte verkar som en kur – du saknar helt enkelt ingenting när du bor här. Hotellet har sitt säte i ett historiskt kloster från 1600-talet, med vida utsikt över Napoli-bukten, vilken begeistrar och imponerar. Uppe på solterrasserna finns allt som du kan begära. Vyn smälter naturligt ihop stadens profil med himmelen, havet, ikoniska Vesuvius i bakgrunden och legendariska Capri till höger.

Værelse på Hotel San Francesco al Monte i Napoli
Ett av rummen (executive) i det gamla klostret, so idag rymmer Hotel San Francesco al Monte.

Och tänkt dig att få allt du önskar: du får både utsikten över staden, samtidigt som du bor på ett centralt läge. Det livliga handelsstråket Via Toledo ligger nämligen nedanför hotellet, endast ca 500 meter bort (antingen till fots eller med bekväm spårvagn). Andra fördelar med Hotel San Francesco al Mare är poolen, solterrasserna med panoramautsikter, restaurangen och rummen med havsutsikt. Ingen vill gå miste om en vistelse på detta hotell.

Till vem?

Till alla med öga för utsikt, läge, faciliteter och historiska ramar. Det finns bra möjligheter till extrasängar – och vi rekommenderar hotellet både till par och familjer med (mellanstora/stora) barn: antingen som semesteruppehåll med möjlighet för utflykter till Vesuvius, Pompeji, Sorrento och öarna Capri, Procida och Ischia; eller som övernattningsmöjlighet i förbindelse med en semester på Amalfikusten, då flyget går till Napoli.

Udsigt fra Hotel San Francesco al Monte i Napoli
Hotellets enestående utsikt över Napoli, Vesuvius och Napolibukten.

Vill du veta mer om Hotel San Francesco al Monte

Om du vill veta mer om Hotel San Francesco al Monte kan du läsa om hotellet, dess priser och andras upplevelser på platsen här. Om du har frågor om en semester på hotellet, är du varmt välkommen att ringa till oss på 040 60 60 499 eller att skriva till oss här.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av In-Italias semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Tags from the story
,
Written By
More from Allan

Flyg direkt till Sardiniens storslagna stränder

På Sardinien har du, utan tvekan, de bästa möjligheterna för att bada...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *