Hur lagar du italiensk marulk med ärtkräm?

Marulk är en utsökt matfisk med sitt fasta, vita och smakfulla kött – och i kombination med de söta och spröda gröna ärtorna, de späda små salladsbladen och den milda schalottenlöken utgör den en fantastisk rätt.

Här ger jag dig mina tips på, hur du bäst tillagar rätten, som på italienska bär namnet Coda di rospo con crema di piselli.

Trevlig läsning – och buon appetito!

Fakta:
Tid: ca. 20 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser:

  • 600 g rensad marulk
  • 1 schalottenlök
  • 125 g gröna ärtor
  • 4 msk olivolja
  • Salt & peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 paket färska, spröda salladsblad (mangold, spenat eller liknande)

Gör så här:

Dela fisken i fyra lika stora delar. Krydda med salt och peppar, och stek den i en panna med lite smör. Baka den sedan färdig i ugn (ca 100 grader C), till en innertemperatur på 40 grader – det tar cirka 5-7 minuter.

Finhacka schalottenlöken. Blanda 2 msk färska gröna ärtor med hälften av löken, olivolja, salt och peppar och ställ till sidan.

Koka upp grädden och tillsätt resten av löken och resten av ärterna och låt det koka i 2 minuter. Häll därefter ner gräddblandningen i en blender och tillsätt smör. Mixa ihop allt till en len kräm. Smaka av krämen med salt och peppar. Skölj salladsbladen och torka av.

Servering:

Fördela krämen på fyra tallrikar, anrätta fisken ovanpå och pynta med den rå ärt- och lökblandningen samt avsluta med salladen och en ringla över lite olivolja.

Servera med ett gott glas vitt vin.

Skriven av
Mer från Mamma Luisa

Spaghetti alla carbonara – spaghetti med pancetta, ost och ägg

Denna spaghetti-rätt är ytterst populär, och jag tror det beror på den...
Läs mer

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *