Känner du till sicilianska San Marco d’Alunzio?

San Marco d Alunzio
Iklädd sin karaktäristiska röda marmorfärg, är staden framförallt en upplevelse för er som uppskattar små arkitektoniska pärlor...

San Marco d’Alunzio är en härlig stad i bergen på norra Sicilien. Iklädd sin karaktäristiska röda marmorfärg, är staden framförallt en upplevelse för er som uppskattar små arkitektoniska pärlor…

Stadens trevliga gatuliv är fullt av siciliansk charm och vänlighet. Det finns flera intressanta butiker, som säljer lokala produkter, t.ex. korvar och ostar, diverse handverk, vin och mycket mer.

Från San Marco d’Alunzio är det möjligt att utforska de vackra Nebrodibergen med deras praktfulla natur, eller varför inte köra till havet som endast ligger en 15-minuters bilfärd bort? Staden huserar också en litet museum med en mycket intressant samling av byzantinsk konst.

Om du är intresserad av att veta mer om San Marco d’Alunzio kan du läsa mer om staden här. Om du vill gå bakom kulisserna på Sicilien, kan du också läsa vår spännande artikel om vilka städer på ön som verkat bakgrund i världskända filmer här. Läs också om hur du kan uppleva Sicilien på två hjul här.

Tags from the story
Written By
More from Mitzi

Favignana – den varma vindens ö

Italien har många fina öar och en av dem är Favignana som...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *