Karta över Rom

restaurant_rom_italien
Hitta Roms dolda små pärlor, genom att använda kartan här nedan.

Rom är en sann skattkammare av kulturella och historiska sevärdheter, där det finns så mycket att se, att det nästan kan verka överväldigande. Använd kartan här nedan för att få en överblick över stadens största sevärdheter, samt några av alla de små, okända pärlorna som du bör uppleva på ditt besök i den italienska huvudstaden.

Interaktiv karta över Rom

Du kan zooma in och ut i kartan och styra den med musen. Klicka på de orange markeringarna för att få upplysningar om monument, museum, kyrkor och så vidare. Här hittar du också länkar till artiklar med mer inspiration. I fullskärmsläge är det möjligt att söka i kartan.

Du kan använda kartan till att se vilka sevärdheter och attraktioner som ligger i närheten av din semesterbostad i Rom. Har du ännu inte bestämt dig för var i staden du vill bo, bidrar kartan också med hjälp för att skapa en överblick innan du bokar din semesterbostad.

Ta med kartan i fickan

Förr i tiden var det alltid lätt att få syn på vilsna turister med deras stora utvecklade kartor, som ständigt fångades av vinden. Idag är det, tack vare moderna smartphones, betydligt enklare att sammansmälta med lokalinvånarna och färdas nästan hemmavant på varje unikt resmål.

Kartan här ovan är utformad av Google. Det innebär, att du har möjlighet för att spara den till senare användning i din Google Maps-app på mobilen. Detta för du genom att trycka på den lilla stjärnikonen överst, varpå du kan hitta kartan i din mobil genom att gå in under menyn i appen Google Maps – leta efter “Dina plaster” följt av “Kartor”

Resor till Rom

Oavsett om du planerar en romantisk storstadssemester för två, eller vill introducera barnen för en av världens mest spektakulära städer, kan du hos In-Italia hitta en semesterbostad som passar dina behov. Urvalet av handplockade semesterbostäder i Rom inkluderar allt från trevliga B&B till smakfulla hotell.

Läs mer om en semester i Italiens huvudstad och hitta din inkvartering på denna sida om resor till Rom

Tags from the story
Written By
More from Mikkel H.

Matera – från Italiens skam till Europas kulturhuvudstad

Det är inte många år sedan endast ett fåtal turister hade hört...
Read More