La Piazzola: Bolognas legendariska marknad

Bologna_marknad
Bolognas marknad "La Piazzola" sägs härstamma ändå tillbaka till år 1219.

Om du är så lyckligt lottad att du ska spendera en helg i Bologna – vilket för övrigt starkt kan rekommenderas – så får du inte missa den stora marknaden “La Piazzola”, som hålls på fredagar och lördagar varje vecka, från soluppgång till klockan 20, på Piazza dell’Otto Agosto.

Marknaden är stor och välbesökt, och stånden hittar du allt från grytor och pannor till pälsar och skinnjackor. Här kan du göra klipp, om du har mod att pruta på priserna och inte har något emot att leta länge efter precis rätt storlek i högarna med skjortor, sommarkläder och barnkläder… Och ju tidigare du kommer, desto större är chansen att göra ett kap!

Både turisterna och Bolognas invånare använder sig av marknadens attraktiva erbjudanden, och det är nog precis det som gör att marknaden är värd att besöka: detta är något så ovanligt som en äkta, levande marknad, som inte har gett vika för att förse turisterna med billiga, asiatiska varor. Det sägs att det har varit marknad på detta torg ända sedan år 1219, vilket bara bevisar, att det här med att handlar i stånden på en gammeldags marknad, fortfarande är ett hållbart sätt att få en bra upplevelse på.

Se alla våra semesterbostäder i Bologna här.

Om du vill uppleva två spännande kulturstäder, som inte ligger så långt från Bologna, så ska du läsa denna artikeln och få tips om städerna Ferrara och Ravenna.

Tags from the story
Written By
More from Marcus

Har du besökt Gardasjöns inofficiella huvudstad?

Föreställ dig en charmig stad i den södra delen av Gardasjön, med...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *