Lär dig göra citronlikören Limoncello

Limoncello är en riktigt god citronlikör som härstammar från Amalfikusten söder om Napoli. Den ska helst avnjutas i små glas, direkt från frysen – men kan också användas i desserter.

Många av er har säkert köpt med er en limoncello hem från resan, men du kan faktiskt förhållandevis lätt även göra den själv, precis som italienarna har gjort i flera, flera år.

Limoncello
Limoncello är särskilt populär i södra Italien.

Ingredienser

  • 1 liter neutral snaps
  • 1 ½ liter vatten
  • 1 kg socker
  • Skalen från 8 ekologiska citroner

Skala citronerna utan att få med det vita på skalet. Lägg sedan skalen i spriten och låt de ligga och dra i 4 veckor.

Efter dessa 4 veckor, silar du bort skalen. Koka upp socker och vatten till en sirap och häll i spriten.

Limoncellon är nu klar! Den saknar bara en tur till frysen!

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer