Missa inte de italienska julspelen

Julspel i Italien
I Italien är den en hängiven tradition med julspel i december månad.

I Italien lever traditionen med levande julspel fortfarande vidare där professionella skådespelare tillsammans med engagerade amatörer klär ut sig som Josef, Maria, herdar med flera och sätter upp julspel på scener, torg och gator runt om i hela landet.

Julspelet i landsbyn Greccio
Missa exempelvis inte julspelet i landsbyn Greccio vid Rieti, nordöst om Rom, som var det första i sin tid och blev iscensatt av Frans af Assisi år 1223. Spelet tar normalt plats den 24, 26 och 27 december kl 22:45 och de första dagarna i januari kl 17:45, men kontrollera gärna datum och tid med det lokala turistkontoret innan du eventuellt planlägger ett besök.

Julkrubbe-gatan San Gregorio Armeno
Befinner du dig i Napoli, är San Gregorio Armeno Italiens främsta julkrubbe-gata dit troende flockas från hela världens alla hörn under julen för att köpa med sig en statyett till samlingen.

Julekrybbe-marked i Napoli
På via San Gregorio Armeno i Napolis historiska centrum hittar du den största marknaden i världen för julkrubbor, kallad Fiera dei Pastori.

Julkrubba-figurerna på Museo dei presepi Maranatha
I bergslandsbyn Lutago vid Bolzano i regionen Trentino-Alto Adige hittar du en av de största samlingarna av julkrubba-figurer i Europa, som om du befinner dig i närheten under juletid är det ett måste att besöka museet Museo dei presepi Maranatha.

Tags from the story
,
Written By
More from Marie B.

Julshopping i Rom

De flesta förknippar nog julshopping med London eller New York, men vi...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *