Nu kan du komma upp på toppen av Colosseum

colosseum_rom_italien
Colosseum är en av Roms mest kända och populära sevärdheter.

För första gången på 40 år öppnas nu de översta våningarna i Colosseum, varifrån du har en storslagen utsikt över den stora amfiteatern och resten av Rom. Dessutom öppnas också en gång, som tidigare inte varit öppen för offentligheten.

En av de vackraste synerna i ditt liv

Det är tack vare ett pågående renovationsprojekt i Colosseum som man nu kunnat öppna upp för guidade turer på 5:e och 6:e våningen. Här, högt uppe över den centrala arenan fanns ursprungligen de billigare platserna, varifrån stadens lägre klasser fick nöja sig med att följa kamperna på långt avstånd. Men från och med nu, kommer besökare tvärtom stå i kö för att få lov att komma upp på höjden och njuta av de vackra utsikterna över hela Colosseums inre och resten av staden.

Rom colosseum
Byggnationen av Colosseum i Rom färdigställdes år 80 e.Kr.

“Det är en fantastisk utsikt över Colosseum och Rom, som besökaren kommer att komma ihåg som en av det vackraste sakerna han har sett i sitt liv”, lät det från den italienska kulturministern i samband med en visning.

De guidade rundvisningarna kommer, utöver chansen att se en av romartidens mest kända byggnader från 40 meters höjd, också bjuda på tillgång till en nyrenoverad gång. Här kommer du bland annat kunna se spåren av sex antika toaletter.

Initialt ingick besöket på de översta delarna av Colosseum i den normala rundvisningen, men från den 1:e november ska man boka en särskild rundvisning på den nyöppnade våningarna. Det kostar 9 Euro i tillägg till den normala entrébiljetten till Colosseum. Turerna till toppen av amfiteatern sker i grupper om högt 25 deltagare. Reservation är ett måste.

Rom-om-aftenen
Det finns otaliga sevärdheter att besöka i Rom, men glöm inte att också bara njuta av stämningen.

Hitta den bästa semesterbostaden till din storstadssemester i Rom

Är du på jakt efter en bra bas för en upplevelserik semester i Rom? Hos oss på In-Italia resor kan du välja mellan massor av handplockade semesterbostäder i Rom. Urvalet inkluderar hotell och semesterbostäder i centrala Rom, där du har sevärdheterna inom promenadavstånd.

Tags from the story
Written By
More from Mikkel H.

Utforska enastående hällristningar på din resa till Lombardiet

Valcamonica i Lombardiet gömmer på en unik sevärdhet: en av världens största...
Read More