Ost- och svampfyllda zucchinirullader med quinoa och tomatsås

Det är verkligen inte svårt att äta vegetariskt i Italien. Grönsakerna är fyllda med smak, och ofta behövde det inte mycket mer för att få till en riktigt god middag. Denna gång vill jag bjuda er på mina zucchinirullader som är fyllda med svamp och inte en, utan två (!) italienska ostar. Dessutom toppar jag dem med en tredje ost! Det innebär att vi hittar ricotta, parmesan och mozzarella i detta recept! Underbart. Mitt motto i livet är att “allting blir bättre med ost”, och det stämmer verkligen i detta recept. Hoppas ni tycker om det lika mycket som jag gör!

Om ni vill ha ett liknande recept där rulladerna är gjorda av aubergine istället för zucchini kan ni spana in mitt recept på det här.

Fakta:
Tillagning: Drygt 1 timme
Antal portioner: 2

Ingredienser:

  • 1 zucchini
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, skalet
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g ricotta
  • ½ + 1 dl färskriven parmesan
  • ½ dl förkokta linser
  • 1 tsk soja
  • 1 kvist rosmarin
  • ½ burk passerade tomater + lika mycket vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk strösocker
  • Salt
  • Peppar
  • 70 g mozzarella (½ boll)
  • 5-6 blad färsk basilika
  • 2 portioner kokt quinoa
  • 2-3 sparrisar

Gör så här:

Börja med tomatsåsen: Reducera (koka ner till hälften ungefär) passerade tomater, vatten, oregano, socker, salt och peppar i en kastrull. Låt det koka ner långsamt, det tar cirka 25 minuter på svag värme.

Fortsätt med fyllningen: Dela champinjonerna i mindre bitar. Lägg i en torr panna och låt steka tills vattnet har försvunnit från svampen. Tillsätt sedan olivolja, rivet citronskal och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något. Blanda sedan med ricotta, en halv deciliter riven parmesan, kokta linser (kan uteslutas men jag lade till dem för att få lite mer att tugga på), soja och finhackad rosmarin. Smaka av med salt och peppar.

Förbered zucchinin: Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel. Du ska få fram 8-10 skivor. Lägg dem i en bunke. Koka upp vatten och häll över zucchinin. Låt stå 1-2 minuter så att zucchinin blir lite mjuk. Häll sedan av och skölj i kallt vatten (du vill inte koka sönder zucchinin).

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomatsåsen i botten på en ugnsfast form. Ta en zucchiniskiva och lägg 1-2 msk av svampfyllningen på ena kortsidan. Rulla ihop till en cylinder och lägg med snittytan ner i tomatsåsen. Upprepa med resten.

Toppa varje zucchinicylinder med svartpeppar, mozzarella och resten av den rivna parmesanen. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter – tills osten smält. Höj eventuellt värmen de sista fem minuterna för att ge osten lite färg.

Toppa zucchinirulladerna med färsk basilika och servera med kokt quinoa och eventuellt lite stekt sparris.

Buon appetito!

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer