Ostuni och Otranto – två vackra städer i södra Apulien

Otranto
Otranto är en kuststad dekorerad med många sandstränder, som den här.

Namnen Ostuni och Otranto påminner ganska mycket om varandra, och de är namnen på två städer i regionen Apulien.

Trots namnens likhet och deras gemensamma regionala läge, så är de två städerna väldigt olika. Den ena, Ostuni, ligger inne i landet, högt uppe på en kulle, medan Otranto är en kuststad dekorerad med sandstränder. Önskar du att utforska den södra delen av Apulien kan du utan problem dela upp din semester, allt efter dess varaktighet, så att den omfattar uppehåll i båda dessa vackra städer.

Ostuni

Ostuni, norr om barockstaden Lecce, är i sig en härlig destination för stadens storlek gör att du inte behöver leta länge efter restauranger och inköpsmöjligheter.

Ostuni
Ostuni ligger inne i landet, högt uppe på en kulle.

Samtidigt når du lätt många av Apuliens populära sevärdheter i den närliggande Itriadalen, som t.ex. orterna Alberobello med de lustiga trulli-husen och Locorotondo – men även större städer som Brindisi, och Bari vid kusten som även huserar regionens två flygplatser.

Otranto

Otranto söder om Lecce, är en stad som definitivt är värd ett stopp, och var överväldigande barock och sydländsk stämning råder- Staden har – precis som Ostuni – ett trevligt centrum och kanske ett mer spännande sådant, då sevärdheterna är många. Här finns t.ex. ett välbevarat aragoniskt fort och en domkyrka med ett unikt mosaikgolv som dateras tillbaka till 1165.

Kombinationen Otranto – Ostuni även lyckad på grund av annat än dess geografiska placeringar och rika urval på sevärdheter: städernas invånarantal varierar mycket och genom att besöka båda får du uppleva skillnaden på en större och mindre stad. Den mer syditalienskt hektiska staden Ostuni (ca 32 000 invånare) med sina fashionabla märkesbutiker, kändisar (som spenderar sin semester här) och vackra vitkalkade hus är i kontrast till det mindre Otranto (ca 5 500 invånare) som med sina varma sandfärgade byggnader, vackra ljus och klara hav kan kännas mer laid back och avslappnat.

Kyst ved Otranto
Otranto behagar ögat med sina varma sandfärgade byggnader, vackra ljus och klara hav.

Kombinationen de två städerna utgör, är en god mix av stad och kust, shopping, avslappning och utflykter som ger olika intryck och därmed kan klassas som ”två semestrar” i en.

Vill du veta mer om Otranto og Ostuni?

Du kan hitta fler bilder, karta, utflyktsmöjligheter, samt läsa om våra semesterbostäder, hotell och lägenheter i Otranto här. Och hitta samma information om Ostruni här.

Du är också varmt välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 eller skriva till oss här, om du har fler frågor om området eller en semester i Italien. Våra resekonsulenter sitter redo att hjälpa dig.

Tags from the story
Written By
More from Mitzi

Vacker natur och fantastisk sandstrand i Capo Vaticano

Capo = huvud. Vaticano = Vatikanen. Men nej, det är inte Vatikanstatens...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *