Pasta som i Trapani

Pasta
Lär dig laga pasta som i Trapani - ett recept från soliga Sicilien.

Det är inte länge förrän våren är över oss. Men redan nu kan du låt vårkänslorna blomma genom detta pasta-recept från Trapani på det soliga Sicilien. I Trapani lagar man ofta pastasåser med solmogna tomater – de är så fulla av smak att det inte krävs mycket mer för att smaksätta en pasta. Man gör också sin egen version av pesto som skiljer sig från den från Genova, bland annat genom att man använder mandlar istället för pinjenötter – mer ekonomiskt, men fortfarande fantastiskt gott…

Här är ytterligare ett recept inspirerat från Trapani. Till fyra personer behöver du:

Ingredienser:

  • 650 gram penne rigate
  • 300 gram kvisttomater i tärningar
  • 3 grillade och skalade paprikor
  • 1 rå paprika i tärningar
  • 80 gram pecorino – helst från Sicilien
  • En vitlöksklyfta
  • En bunt bladpersilja, finhackad.
  • Chili – efter smak
  • Olivolja
  • Havssalt

Tillagning:
Sätt pastavattnet till att koka upp

Sautera lätt persilja, chili och vitlök i olja i en stekpanna utan att vitlöken tar färg. Tillsätt efter en stund de tärnade tomaterna. Låt tomaterna koka i en stund i pannan, innan du tillsätter de grillande paprikorna samt den råa paprikan (vilka båda är skurna i tärningar). Smaka av med havssalt efter ett par minuter.

När denna process är klar, ska pastan kokas. Kom ihåg att tillsätta havssalt till pastavattnet. När pastan är färdigkokt, ta en liten skopa pastavatten och och blanda ner i såsen. Häll sedan av resen av pastavattnet och vänd ner pastan i såsen. Tillsätt pecorinon och servera rykande varm.

Taggar från inlägget
Skriven av
Mer från Mamma Luisa

Lär dig baka Le Fave dei Morti – småkakor till Allhelgonadagen

Le Fave dei Morti betyer ”de dödas bönor” och lagas med anledning...
Läs mer

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *