Lär dig göra Salsa Verde

Det finns många versioner av denna delikata och användbara sås, kallad salsa verde (grön sås). Den serveras till olika rätter, framförallt där kött är huvudrätt i måltiden.

Här kommer mina tips och råd på hur du kan tillaga den. Buon Appetito!

Fakta:
Antal portioner: 4
Tid: ca. 20 min.

Ingredienser:
Till ca. ½ liter sås:

  • 2 skalade vitlöksklyftor hvidløgsfed
  • 10 ansjovis i olja, avrunna
  • 1 liten handfull saltade kapris, avsköljda och torkade
  • 1 stor handfull bladpersilja
  • 1 stor handfull basilika
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 3 dl olivolja av bra kvalitet

Gör så här:
Hacka vitlök, ansjovis, kapris, persilja och basilika mycket fint, och rör ner de övriga ingredienserna. Blanda tills du får en mycket tjock sås, och smaka av med nymalen svartpeppar. Servera den med bröd eller grissini som en antipasto, eller som tillbehör till kötträtter.

En mer somrig variant av receptet, kan vara att göra ett potatis-stomp som du blandar med Salsa Verde, alternativt blanda ner den med lätt kokta nypotatis.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer