Rom och Florens, med mera plats

Rom Petersplatsen
Det är betydligt mer plats till dig och ditt ressällskap på exempelvis Petersplatsen i Rom, om du väljer att åka iväg i augusti månad istället för i juli.

Italienska storstäder kan ofta vara en något kaotisk upplevelse, om trafiken är intensiv. Här i Skandinavien väljer vi ofta att åka till städer som Rom och Florens under juli månad, en tidspunkt, då städerna är fulla av stressade italienare som fortfarande ska ta sig till jobbet och massvis med internationella turister som vallfärdar för att besöka stadens stora monument.

Se alla våra semesterbostäder i Rom här.

Men om du istället skulle besöka en av dessa monumentala städer i augusti månad, skulle du få uppleva en helt annan stämning, för då har de flesta bybor själva åkt iväg på semester till någon av de svalare kusterna.

De välkända bilderna av Fontana di Trevi fullpackad av folk, eller de långa köerna framför de kända museerna, kommer se annorlunda ut i augusti. Då kan det till och med vara möjligt att fotografera dessa kända platser, uan att samtidigt föreviga en massa andra okända människor.

Domkirken i Firenze
Domkyrkan i Florens är en sevärdhet i de två nämnda storstäderna, som kommer bli betydligt mindre besökt av turister under augusti månad…

Se alla våra semesterbostäder i Florens här.

Jag erkänner! Augusti är en varm månad, men städerna är så mycket mer behagliga utan den stökiga och intensiva trafiken, som konstant kräver din fulla uppmärksamhet och gör att du inte kan koncentrera dig på alla de små detaljerna som är så roliga att hitta. Några få restauranger väljer att hålla stängt i augusti, men det finns fortfarande många, som fortsatt har öppet, och det är mycket lättare att få plats utan att ha bokat i förväg. Så även om storstäder är en upplevelse alla tidpunkter på året, så är det värt att överväga att åka dit i augusti månad, om du vill ha mer plats på din semester.

Är du intresserad av att läsa mer om Florens och Rom?

Läs då min kollegas Louises artikel om Florens bortom turistströmmen, eller min kollega Marcus artikel om San Lorenzo-kvarteret i Rom här.

Tags from the story
,
Written By
More from Marie B.

Res tillbaka i tiden på sicilianskt agriturismo

På Agriturismo Casale Romano, som ligger i köravstånd till Alcantara-dalen, vulkanen Etna...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *