Smakupplevelsernas stad i norra Italien

Korg med druvor
Alba ligger i ett av Italiens mest kända vinområden: Langhe-distriktet.

Känner du till Alba? Huvudstaden i vinets Mekka – Langhe-området i Piemonte – som är strösslat med vit tryffel och sötat med Nutella.

Rödvin, vit tryffel och nutella

Alba är om något smakupplevelsernas stad i norra Italien – kanske till och med i hela Italien. Staden är huvudstad i ett av Italiens allra bästa vindistrikt, Langhe-området, där några av landets bästa rödvin, Barolo och Barbaresco, kommer från. Och inte nog med det: staden är också känd för din vita tryffel. Så pass att större delen av oktober månad är dedikerade till den vita tryffel genom festivaler runt om i staden.

Och om det inte var tillräckligt, så kan staden också passa er med smak för det söta, då det är Nutellas hemstad. Det var en konditor från staden vid namn Pietro Ferrero, som efter Andra Världskriget slut, lade grundstenen till den nu världsomspännande Ferrero-koncernen.

Alba
Utsikten över Alba och stadens vackra omgivningar.

Ett historisk centrum – och konsten att se bra ut

Staden kallas för “staden med de 100 tornen” och har en historia som går ända tillbak till Romarriket. Staden långa historia har skapat ett mycket trevligt historiskt centrum med vackra byggnader och pittoresk stämning. Därför bör du inte missa att ta en lugn promenad ner för stadens huvudgata (Via Vittorio Emanuele) under din semester i staden, och titta i alla de små butikerna som kantar gatan. Och går du ner för gatan, kan du samtidigt uppleva konsten att föra sig fram eller “far bella figura”, som italienarna kallar det. Begreppet går i all sin enkelhet ut på att se bra ut och göra ett gott uttryck.

Via Vittorio Emanuele i Alba
Den livliga handelsgatan Via Vittorio Emanuele i Alba

Vill du veta mer om Alba?

Om du vill veta mer om Alba, kan du lära mer om staden och de hotell och semesterbostäder vi har i staden här. Om du har frågor om en semester i Alba, är du varmt välkommen att kontakta oss på 040 60 60 499 eller skriva till oss här.

Tags from the story
Written By
More from Marie B.

Varsågod: Liguriskt sagoland med berg, utsikt och strand!

De flesta har vant sig vid att behöva tumma på några av...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *