Vacker natur och fantastisk sandstrand i Capo Vaticano

Capo Vaticano_strand
Capo Vaticano är känt för sina vackra stränder.

Capo = huvud. Vaticano = Vatikanen. Men nej, det är inte Vatikanstatens huvudstad vi pratar om, utan snarare en afroditisk och otämd version av paradiset där kardinaler och munkar har ersatts till förmån för solbadande familjer på långa sandstränder, och kulturälskande par strosade runt hand i hand i smala gränder och gator.

Både för äventyr roch lugna stunder

Capo Vaticano i den syditalienska regionen Kalabrien är framförallt känd för sin vackra natur och fantastiska sandstränder. Här finns massor av dem, några mer tillgängliga än andra, och strandlivet bjuder därför på upplevelse både för äventyrare och livsnjutare.

Bugt ved Capo Vaticano
I de små intima bukterna vid Capo Vaticano finns goda möjligheter att hålla en lugn och behaglig badsemester.

I området största stad, Tropea, finns det upplevelser för det flesta. Du kan festa genom hela natten, och skulle du vara rädd för att hamna i skärselden, kan du göra allt bra igen genom att checka in på Il Convento – ett gammalt kloster som är konverterat till semesterlägenheter.

Tropea är dock mycket mer än bara diskotek, och om du hellre vill uppleva en lugn och skön badsemester för två, med havet som närmsta granne, kan du checka in till exempel på B&B Blue Tropea Maison.

Uppfriskande annorlunda

Om du reser med barn, finns allt du har behov av i de lugna omgivningarna på Agriresidence Ninea, där gästfriheten är lika stor som de stora öppna områdena, och där dina barn lugnt och tryggt kan leka.

Capo Vaticano är med andra ord ett naturskönt område, som bjuder på upplevelser för alla åldersgrupper, och som med sin kalabriska touch verkar härligt exotiskt, och förfriskande annorlunda än det Italien du kanske känner igen från dina turer i norr.

Kyststrækningen ved Capo Vaticano
Kuststräckan vid Capo Vaticano. Den vita stranden mot den gröna vegetationen och det blå havet är värd turen i sig själv.

Vill du veta mer om Capo Vaticano?

Om du är intresserad av att veta mer om Capo Vaticano, kan du besöka vår sida om staden och läsa om flera olika utflyktsmöjligheter, semesterbostäder och se fler bilder från området.

Tags from the story
Written By
More from Mitzi

Lyx för en spottstyver!

Lyx för en spottstyver! Är denna tes egentligen en paradox, eller är...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *