Mums: Umbriska castelluccio-linser i tomat med vildsvinskorv

Linser
Du behöver 250 g Castelluccio linser till 6 personer när du ska laga rätten Lenticchie in umido con Salsiccia di Cinghiale.

Linser från Castelluccio är en av Umbriens primära produkter och linserna har varit ett kännetecken för bondekulturen sedan lång tid tillbaka. Denna rätt, som kallas lenticchie in umido con salsiccia di cinghiale på italienska, är faktiskt just precis en välsmakande bonderätt som idag har tagits fram från gömmorna och numera serveras på moderna trattorior, eller hemma vid middagsbordet.

De umbriska linserne från Castelluccio är en fantastisk gröda och kan kokas mjuka på kort tid, utan att behöva läggas i vattenbad först. Om de däremot är från förra årets höst, bör du dock blötlägga dem över natten. Om du kan hitta vildsvinskorv hos din slaktare eller i din matbutik, så smakar de betydligt mer än vanlig fläskkorv, och passar utmärkt till denna rätt.

Fakta:
Tillagning : ca. 60 min.
Antal personer: 6

Ingredienser:

  • 600 g eller 12 st vildsvinskorv
  • 50 g mager pancetta i tärningar
  • 3 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 10 flådda tomater eller soltorkade tomater
  • 1 kvist bladselleri i mycket små tärningar
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 1 liten kvist rosmarin
  • 5 salviablad
  • 250 g Castelluccio linser
  • Salt färskmalen peppar

Tillagning:
Om linserna inte är färska så rekommenderar jag att rensa dem och lägga dem i blöt över natten.
Lägg korvarna och bacon i en stor gryta tillsammans med olivolja och bryn det lite. Tillsätt vitlök, tomaterna och bladselleri och bryn alltihop tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vinet och låt det puttra en liten stund.

Tillsätt örterna och linserna och så mycket vatten att det precis täcker. Låt rätten koka upp och låt den sedan stå och puttra i 20-30 minuter, eller tills linserna är möra. Häll i mer vatten ifall det blir för tjockt.

Smaka av med salt och peppar, och servera.

Buon appetito!

Taggar från inlägget
Skriven av
Mer från Mamma Luisa

Lär dig baka Le Fave dei Morti – småkakor till Allhelgonadagen

Le Fave dei Morti betyer ”de dödas bönor” och lagas med anledning...
Läs mer

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *