Upplev charmiga Cervia på Adriatiska havskusten

Cervia hamn
I Cervia stad hittar du en sällsynt grad av äkta italiensk stämning och autencitet: de gamla byggnaderna och den lika gamla hamnen med kanalen leder tankarna till gamla tider - till den gång då Cervia utgjorde ett enkelt fiskeläge.

Rimini, Riccione, Cesenatico – den centrala delen av Adriatiska havskusten är, på gott och inte, känd för dess breda sandstränder, människomyller och nattliv. Men det är inte många skandinaver som känner till, att det mitt i detta virrvarr av barer, diskotek och turistmassor, finns en liten exklusiv pärla, vid namn Cervia – Milano Marittima.

Välmående och autencitet

Den charmiga gamla hamnstaden Cervia, har med tiden vuxit samman med närliggande Milano Marittima, och tillsammans sätter de ramarna om ett semestermål, där välmående och avslappning är högsta prioritet. I Cervia stad hittar du en sällsynt grad av äkta italiensk stämning och autencitet: de gamla byggnaderna och den lika gamla hamnen med kanalen leder tankarna till gamla tider – till den gång då Cervia utgjorde ett enkelt fiskeläge.

Det som förtrollar med staden, är att den på ett märkligt vis lyckas bevara sin autencitet och själ, trots att de fiskare du idag möter i hamnen primärt är lustfiskare, och att större delen av de människor du möter på gatorna kommer utifrån. Det är både italienska och utländska turister som kommer till stan för att njuta av solen och stranden, men som inte önskar uppleva stress och massturism. Staden har caféer, butiker och restauranger, de flesta av en viss klass.

Strand i Cervia
Möjligheterna för att njuta av långa stunder under solen, är stora i Cervia – Milano Marittima

Avslappning i läckra omgivningar

Även den modernare delen av staden, Milano Marittima endast 2 km bort, bjuder på många bra restauranger och goda inköpsmöjligheter. Centrum här, är den stora, breda boulevarden, där du i pinjeträdens skugga kan njuta av en kall drink på ett av alla caféer, eller varför inte ta en shoppingtur i de exklusiva butikerna.

Hotell finns det gott om, men de flesta ligger diskret placerade mellan de höga pinjeträden. Den breda sandstranden stäcker sig så långt ögat kan nå, och ligger endast några få minuters promenad från centrum.

Lystbådehavnen i Cervia og Milano Marittima
Trots många turister, som också lägger till i den stora lustbåtshamnen, har staden bevarat sin autencitet och charm.

Turister, ja, det finns här naturligtvis, men det är inte hit du ska åka om det är det vilda nattlivet du söker. Och detta vet italienarna. Gästerna här önskar samma sak som dem som åker till Cervia: avslappning och välmående i inbjudande och läckra omgivningar.

Kulinariska upplevelser

Det, som samlat karaktäriserar området Cervia – Milano Marittima, är småstädernas inbjudan till det lugna, tillbakadragna semesterlivet, som många av oss hungrar efter. Att få njuta av den härliga maten, den goda stranden och de läckra butikerna, utan att känna sig matt och överkörd av alla turister. Området bjuder med andra ord på en mängd möjligheter för kulinariska upplevelser, shopping av olika slag och sol och bad i bästa tänkbara ramar, om avslappning och välmående står överst på önskelistan.

Strand i Cervia - Milano Marittima
Stranden i Cervia – Milano Marittima är till glädje för både stora och små…

Vill du veta mer om Cervia – Milano Marittima?

Om du gärna vill veta mer om Cervia – Milano Marittima, kan du läsa mer om de två städerna här. Där hittar du också våra hotell och semesterbostäder i städerna, och kan läsa mer om utflykter i närområdet

Tags from the story
Written By
More from Allan

Italiens bästa sandvikar

Letar du efter några vackra och fridfulla sandstränder där du kan bada,...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *