Upplev fantastiska konstutställningar i norra och centrala Italien i höst

Museum
Nya utställningar i norra Italien under hösten, bland annat med konstverk utlånade av Metropolitan Museum of Art. Foto kreditering: Phil Roeder. Uppladdat under licensen CC BY 2.0

Hösten är en ideal tidpunkt att gå på museum i Italien; det är normalt färre turister i landet – vilket betyder kortare väntetider för att komma in på museerna, samt mer plats när du väl kommit in – och så är det många av oss som tycker om att spendera tid inomhus framför en konstutställning, när höstens kallare temperaturer genomsyrar luften och landskapet, istället för din tryckande sommarvärmen.

Denna höst har du möjlighet att se på verk av flera stora, europeiska konstnärer på en rad nya utställningar i några av norra och centrala Italiens främsta konstgallerier. Här nedan kan du läsa om några av dem.

Dentro Caravaggio, Milano

Utställningen med titeln Dentro Caravaggio (Inom Caravaggio) som huseras i Palazzo Reale i Milano, från den 29 september 2017 till den 28 januari 2018, presenteras en hittills outforskad del av Caravaggios extraordinära produktion, baserat på en rad nya dokument och undersökningar.

Därutöver visar utställningen – tack vare utlån från andra stora italienska och utländska museum – arton av mästarens konstverk tillsammans för första gången någonsin.

Caravaggios verk flankeras också för första gången av deras respektive röntgenfotografiska bilder, tack vare den innovativa användningen av multimediautrustning som gör det möjligt för publiken att följa konstnärens resa från de första skisserna till det slutliga verket.

Caravaggios San Francesco in estasi
Caravaggios San Francesco in estasi från 1594-95 är ett av de verk du kan beundra på utställningen. Verket befinner sig normalt sätt på  Wadsworth Athenaeum, Hartford, Connecticut. Fotot är i kategorin public domain.

Bland de mest berömda verken på utställningen finns Salomé con la testa del Battista, utlånad från National Gallery, London; Sacra famiglia con San Giovannino, utlånad från Metropolitan Museum of Art, New York; och San Francesco in estasi, utlånad från Wadsworth Atheneum of Art, Hartford.

Du kan läsa mer om utställningen på dess officiella hemsida här.

Picasso. Tra Cubismo and Classicismo: 1915-1925, Rom

Utställningen med titeln Picasso. Tra Cubismo and Classicismo: 1915-1925 (Picasso. Mellan kubism och klassicism: 1915-1925), som huseras i Scuderia del Quirinale i Rom mellan den 22 september 2017 och den 21 januari 2018, fokuserar på Picassos möte med Italien och dess konsttraditioner från klassicismen över renässansen till realismen – och detta mötes inflytande på hans verk.

Rom
I huvudstaden Rom kan du uppleva Picassos möte med Italien på en ny utställning

Totalt presenteras fler än 100 av Picassos verk från mer än 50 europeiska, nordamerikanska och japanska museum på utställningen, däribland verk utlånade från Picasso-museet i Barcelona, Metropolitan Museum of Art i New York, Berggruen Museum i Berlin och Gallerie Nazionali d’Arte Antica i Rom.

Läs mer om utställningen på dess officiella hemsida här..

Van Gogh: Tra il Grano e il Cielo, Vicenza

Utställningen med titeln Van Gogh: Tra il Grano e il Cielo (Van Gogh: Mellan korn och himmel), som huseras i Basilica Palladiana i Vicenza i regionen Veneto mellan den 7 oktober 2017 till den 8 april 2018, kommer att utgöra den största italienska monografiska utställningen om Vincent Van Gogh.

Hela 40 målningar och 85 teckningar av den berömda holländska konstnären ingår på utställningen, som också kommer att framställa fler än 100 av de brev, som Van Gogh skrev till sin bror Théo, och som bidrar till att ge en helt unik inblick i konstnärens liv och tankar.

Du kan läsa mer om utställningen här

Resor till Italien

Är du på jakt efter ett billigt, enkelt och säkert sätt att boka din resa online, till Italien? Då kan du läsa mer om resor till Italien här.

Tags from the story
,
Written By
More from Lars

Italien söker erkännande från Unesco för historisk pilgrimsled till Rom

Italien har officiellt sökt om erkännande från UNESCO – som varje år...
Read More