Upplev Venedigs legendariska karneval

Karneval i Venedig_masker
Karnevalen i Venedig tillhör Europas mest omtalade och kända

Har du någonsin upplevt Venedigs legendariska karneval? Om inte, så har du nu chansen, för karnevalen är i full gång i dessa dagar, och fortsätter till den 28 februari (2017).

Utan att riskerat att trampa någon på tårna, skulle jag vilja hävda, att karnevalen i Venedig nog tillhör Europas mest omtalade och kända. Och det är inte helt utan grund, för var hittar man annars så många arrangemang, en sådan förtrollande stämning, och så många avancerade och äventyrliga utklädnader? Eftersom arrangemangen, både inomhus och utomhus, är otaliga bör du skaffa dig ett program vid ankomst, eller utföra en grundlig research på den officiella hemsidan innan avresa. Eller, så fortsätter du att läsa här, där jag ger dig höjdpunkterna som tar plats under festligheterna.

Karneval i Venedig
Venedigs allersmukkeste udklædte finder du ofte ikke inde på Markuspladsen, men andre steder i byen

Ett nyttigt tips

Det allra bästa tipset jag kan ge till dig som överväger att resa till Venedig och uppleva stadens karneval, eller som kanske redan är där nere, är att hitta rätt platser där du kan njuta av de fantastiska kostymerna, som i sig själva är rena konstverk. Många väljer att fotografera de utklädda på Markusplatsen, och vid området framför Dogepalatset, där alla står och trängs. Om du däremot väljer att ta en vattenbuss över till ön Isola di San Giorgio (enkelt och bekvämt), så ser du Venedigs allra vackrast utklädda på nära håll, som står till parad med campanilen i bakgrunden. Endast ett fåtal turister hittar hit – och for fotoentusiaster är det ett Paradis!

Mand udklædt til karneval i Venedig
Der er masker en masse til karnevalet i Venedig…

En historisk tradition

Karnevalen i Venedig är absolut en historisk tradition, men den har legat i dvala i många år, och återupptogs på 1970-talet på förfrågan från stadens hotell, som hade lågsäsong i februari och behövde fler gäster. Det blev en stor succé, för idag är Venedigs hotellrum nästintill överbokade under karnevalen. Det är därför en bra idé att titta på hotell som också ligger inom köravstånd till Venedig, om du inte har varit ute i god tid.

Läs mer om de andra stora karnevalerna i Italien, och landets karnevalstraditioner, här

 

Tags from the story
,
Written By
More from Marie B.

Se upp för köer vid Brennerpasset – alternativa vägar till och från Italien

Då har det äntligen blivit dags för mig att börja planera själva...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *