Visste du att…

Domkirken i Milano_Louise
Domkyrkan i Milano. Foto: Louise Laurenius ©

…domkyrkan i Milano har hela 135 spiror och 2000 statyer?

Domkyrkan i Milano, är utan tvivel ett av Europas underverk. Den gotiska katedralen började byggas 1386 och är fortfarande en högborg inom den gotiska arkitekturen. Detta praktexemplar av ett byggnadsverk har hela 135 spiror och fler än 2000 statyer.

…vinskörden i Ligurien sker på skenor?

I Nationalparken Cinque Terre, där det på de branta sluttningarna odlas druvor till vinen Cinque Terre DOC och det goda dessertvinet Sciacchetrà, är vinskörden allt annat än enkel. Här har man uppfunnit ett skördsystem på skenor som läggs upp längs berget för att underlätta tillgången till druvorna.

…Sicilien har varit arabiskt?

Med sin placering mitt i det stormiga Medelhavet har Sicilien alltid varit en viktigt, strategisk plats, för många herradömen. Under cirka 200 år, mellan år 800-1000, var det araberna som härjade på Sicilien, innan normanderna, som ursprungligen (innan deras ankomst till Frankrike) var av nordisk härkomst kom och tog över makten.

Är du intresserad av flera fakta om Italien? Visste du till exempel att Sardiniens befolkning har en av de högsta genomsnittsåldrarna? Eller att världens enda gastronomiska universitet ligger i Italien?

Tags from the story
, ,
Written By
More from Mikkel

Tre boktips till din semester i Italien

Är du på jakt efter några böcker, skrivna av italienska författare, som...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *