…Nutella inte alltid har smörats på mackan?
Nutella blev, till glädje för hela världens chokladälskare, uppfunnen i Italien av Pietro Ferrero. Chokladen blev först utvecklad som en blandning hasselnötter, socker, olja och kakao, och blev först såld som pålägg i hård form – något italienska barn, utan undantag, sparade som en särskild del av sin kost. Det tog dock inte lång tid innan föräldrarna klagade över, att barnen åt pålägget och struntade i brödet – något som fick skaparen av denna läckerhet att producera chokladkrämen i den form som vi känner till den idag.
Om det var det som krävdes för att få barnen till att äta bröd, kan man ju fråga sig. För hur många gånger har man inte sett sockersvultna barn ihärdigt skrapa ut de sista chokladresterna från burkens botten med sina bara händer, insmorda i Nutella från topp till tå, och med ett ytterst tillfredsställt uttryck i deras chokladfläckade ansikten?
Intresserad av fler fakta om Italien? Visste du t.ex. att mobiltelefoner inte är nödvändiga i Milano?