Visste du att…

Visste du att - palmer
Sedan 2005 har en röd skalbagge, med det förnäma latinska namnet rhynchophorus ferrugineus gjort sitt intåg på Sicilien, där den har angripit och ödelagt många palmer.

…röda skalbaggar ödelägger många av Italiens palmer?

Sedan 2005 har en röd skalbagge, med det förnäma latinska namnet rhynchophorus ferrugineus gjort sitt intåg på Sicilien, där den har angripit och ödelagt många palmer. Skadedjuret har arbetat sig upp genom Stövellandet och kan dessutom också hittas i andra länder runt Medelhavet. Skalbaggen lever sitt destruktiva liv i palmens stam, vars inre den ödelägger, och därefter torka trädkronan också ut. Honan kan lägga upp till 300 ägg – och när skalbaggen är färdigutvecklad kan den flyga upp till 1 km och således sprida fruktan för ödeläggandet av palmerna. Många EU-länder har larmat för utrotningen av skalbaggen.

…män går arm i arm i södra Italien?

Kroppsspråket ligger som bekant mycket djupt i den italienska kulturen – och det är mer uttalat att ju längre söderut du kommer. Faktiskt är det inte ovanligt att heterosexuella män går arm i arm, hand i hand eller håller varandra om midjan i södra Italien. Att gå arm i arm heter på italienska – a braccetto – och utstrålar vänskap och förtroende mellan två personer, inget annat.

Är du intresserad att lära dig fler små fakta om Italien? Gå då in under vår kategori Visste du att, här på bloggen.

Tags from the story
Written By
More from Mikkel

Visste du att…

…din iPhone kan hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av kyrkor...
Read More

Kommentera

Din email-adress kommer inte visas. Obligatoriska fält är markerade med *